Comentarii

De ce se teme Germania de Rusia?

  • SUA a trecut peste multe bariere, transferând spre Kiev sistemele de artilerie HIMARS, cu rachete care lovesc ținte aflate la 70 de kilometri, dar și costisitorul sistem de apărare antiaeriană PATRIOT.
  • Tancurile au un rol important în realizarea unei forțe ofensive, având o mare capacitate de distrugere a fortificațiilor inamice într-o operațiune militară combinată.
  • La nivelul statelor NATO din Europa sunt 2.000 de tancuri Leopard. Ucraina are nevoie de 15% dintre ele pentru a reuși să proiecteze o operațiune de amploare.
  • Noul ministru al Apărării din Germania a promis că va face un inventar al tuturor tancurilor produse de țara sa și va declanșa un program de pregătire al militarilor ucraineni pe Leopard 1 și 2.
  • Germania vrea să lase inițiativa Americii în ce privește transferul major de arme către Ucraina. Berlinul încearcă să se poziționeze undeva în pluton, după Washington, Londra și Paris.

Guvernul german refuză să trimită tancuri Leopard în Ucraina și nici nu a aprobat ca alte țări care dețin blindatul fabricat de nemți să-l transfere armatei conduse de Volodimir Zelenski.

La întâlnirea celor 50 de oficiali din statele aliate, de la baza NATO Ramstein, aflată în Germania, s-a consemnat primul mare dezacord printre reprezentanții țărilor care sprijină Ucraina împotriva agresiunii ruse.

Deși opinia publică occidentală se aștepta să se ajungă la o înțelegere, iar președintele Zelenski să primească 300 dintre cele mai performante tancuri din lume, așa cum a solicitat, pentru a avea șansa să susțină o ofensivă împotriva forțelor ruse, acest lucru nu s-a întâmplat.

Olaf Scholz, cancelarul german, a condiționat transferul modelelor Leopard 1 și 2 de trimiterea de către SUA a tancului Abrams M 1.

Cele două țări au încercat, de la începutul războiului, să sprijine Ucraina, dar în așa fel să nu crească intensitatea războiului.

În timp, SUA au trecut peste multe bariere, transferând spre Kiev sistemele de artilerie HIMARS, cu rachete care lovesc ținte aflate la 70 de kilometri, dar și sofisticatul și costisitorul sistem de apărare antiaeriană PATRIOT.

Germania a trimis și ea echipamente militare, începând cu arme, proiectile, sisteme STINGER, vehicule blindate MARDER, dar s-a oprit când a venit vorba de tancuri, acest subiect rămânând unul complicat pentru Berlin.

Acuzațiile de nazism venite de la Moscova

Tancurile au un rol important în realizarea unei forțe ofensive, având o mare capacitate de distrugere a fortificațiilor inamice într-o operațiune militară combinată.

Fără tancuri performante, forțele ucrainene vor avea dificultăți în distrugerea liniilor ruse, consolidate în ultimele săptămâni cu tranșee și alte elemente construite cu rol defensiv.

La nivelul statelor NATO din Europa, sunt 2.000 de tancuri Leopard. Ucraina are nevoie de 15% dintre ele pentru a reuși să proiecteze o operațiune de amploare cu scopul de a destabiliza forțele ruse.

Vladimir Putin, în discursurile sale, acuză Germania că vrea să distrugă Rusia,  » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button