Comentarii

Vladimir Putin, suspectat că se află în spatele tentativei de lovitură de stat din Germania

  • Rusia a dezvoltat în ultimul deceniu un puternic sistem de încurajare și susținere a formațiunilor politice extremiste care promovau programe anti-europene, anti-democratice și anti-americane.
  • Kremlinul vede în Afd, partid populist german, un aliat în războiul împotriva unei „Europe degenerate”, așa cum a descris-o ideologul neofascist Alexander Dughin.
  • O operațiune condusă de procurorii de la Berlin a descins cu mandate de percheziție la 130 de proprietăți ale 52 de suspecți localizați în 11 state germane.
  • Membrii mișcării aflate în spatele tentativei de lovitură de stat nu acceptă legalitatea autorităților guvernamentale ale Republicii Federale Germania.
  • Vladimir Putin nu crede în legi, în puterea votului, în evoluția și schimbarea regimurilor politice în mod pașnic, prin dezbateri și alegeri, el nu crede în democrație.

La sfârșitul lunii septembrie, patru politicieni germani șocau o mare parte a opiniei publice internaționale printr-o călătorie în regiunea Donbass, aflată sub ocupația trupelor ruse.

„Relatările făcute de mijloacele mass-media occidentale și de principalele televiziuni din Germania sunt subiective, reprezentând punctul de vedere al unei singure părți”, declara Christian Blex, membru în parlamentul regiunii Rinului de Nord Westphalia.

Blex face parte din partidul Alternativa pentru Germania (AfD), o formațiune de extremă dreapta, care a obținut 10 procente din voturi la ultimele alegeri parlamentare.

Alături de deputatul regional, alți trei membrii ai partidului Afd au călătorit în Rusia și în regiunea Donbass, făcând propagandă Kremlinului.

Putin, sponsorul extremismului

Într-o investigație realizată de publicația germană Der Spiegel în anul 2019 se prezintă dovezi, mailuri, documente, memorandumuri, ale legăturii dintre această formațiune și Moscova.

Rusia a dezvoltat în ultimul deceniu un puternic sistem de încurajare și susținere a formațiunilor politice extremiste care promovau programe anti-europene, anti-democratice și anti-americane, încercând să creeze discordie în interiorul Uniunii Europene și NATO, una care să ducă la blocarea și chiar destrămarea acestora.

„AfD este o mișcare politică eurosceptică, care s-a dovedit a fi un mare noroc pentru Putin. Acest partid susține obiectivul președintelui rus de a ataca actualul sistem politic german. Putin vrea să distrugă puterea Occidentului. AfD și Kremlinul împărtășesc, de asemenea, o poziție pronunțat anti-americană, precum și un dispreț pentru valorile moderne”, se arată în articolul publicat de Der Spiegel.

Kremlinul vede în Afd un aliat în războiul împotriva unei , așa cum a descris-o ideologul neofascist Alexander Dughin, scriu jurnaliștii publicației germane. 

Scopul lor comun e acela de a slăbi „inamicul”. Documentele emise de cancelariile din Moscova prezintă cum trebuie atins acest obiectiv și, de asemenea, cum au devenit politicienii din AfD pionii lui Putin, dezvăluie săptămânalul Der Spiegel.

Vladimir Putin folosește de peste un deceniu formațiunile extremiste din Europa pentru a deteriora democrațiile și a bloca funcționarea instituțiilor europene – Foto: Kremlin.ru

Războiul din umbră

Birgit Malsack-Winkemann este o judecătoare din Berlin, arestată în dimineața zilei de 7 decembrie, alături de alte 24 de persoane,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button