• Putin îl așteaptă pe Erdogan și Bruce Lee îl bate pe van Damme.
Imagini cu Vladimir Putin nerăbdător şi descumpănit în timp ce este lăsat să aştepte de către omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au fost distribuite în mediul online și au devenit virale.
Înfruntare pe maidan a unor copii țâfnoși așteptările astea la întâlniri oficiale. Nu cocoșeala dintre ei ridică țările lor la rang de mare putere, ci acțiunile diplomate, militare și economice. Nu are importanță că Erdogan e mai înalt cu un cap ca Putin, important este că Turcia este membră NATO și ca atare vinde drone Bayraktar doar Ucrainei, iar pe de altă parte poate gestiona cumva exportul de cereale al țării invadate.
Chestiile astea de prost gust de genul Bruce Lee îl bate pe van Damme, care se petrec între dictatori, să rămână între ei, hârjoana lor teribilistă nu ar trebui să fie un senzațional subiect de presă. Știe domnul Macron de ce.
• Măcar cu Crimeea să rămânem, măcar cu Crimeea…
Fostul președinte și premier Dmitri Medvedev amenință Ucraina și Occidentul că, dacă nu recunosc Crimeea ca parte a Rusiei, „Ziua Judecății” se va abate asupra lor.
S-a cam grăbit cu vorbele găvăritorul, Rusia încă nu a făcut referendumuri pentru anexarea celorlalte teritorii ocupate din Ucraina. Ar fi trebuit să amenințe despre tot ce a ocupat Rusia, dar dacă Putin se mârâie cu Erdogan pe la Teheran în loc să facă dracului referendumurile alea de anexare, el ce să zică? Zice Crimeea, pentru că doar Crimeea are…
Măcar cu atât să se aleagă și maica Rusie după terminarea războiului, cu ce a avut înainte, cu Crimeea. Totuși, întrebarea rămâne: o fi știind ceva fostul președinte și se teme că nici măcar Crimeea nu va rămâne Rusiei, sau a vorbit așa, la o votculiță?
Cât despre „Ziua Judecății”, un fost sinucigaș în stare de ebrietate n-ar trebui să vorbească despre ea, căci încurcă planurile: ziua aia va veni pentru Rusia.
• Totdeauna ne încurcăm în cifre, dragi telespectatori…
Hotărât lucru, ori televiziunile nostre bolnave de breaking news mint de îngheață apele, ori ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a umflat cifrele din motive de propagandă patriotică.
Pe burtiera unei televiziuni scria că rușii au ajuns să facă ofensive și cu 100 de soldați, Mă rog… Iar ucraineanul spune că în timpul invaziei de la Sieverodonețk și Lisichansk, ocupanții ruși au pierdut aproximativ 11.000 de soldați. Dacă e să dăm crezare unui general care a vorbit despre ofensivă și a susținut că Moscova a atacat cu vreo 70-80 de batalioane, deci cu peste 60.000 de soldați, da, am putea vorbi de 20% pierderi în armata rusă. Cam mult, totuși, cam prea mult…
Atunci cum rămâne cu ofensivele ruse de 100 de soldați?! Există o singură explicație: copiii din spatele prompterelor vor fi mâncat un zero și cu asta basta.