Actualitate

Un întreprinzător și-a făcut cea mai mare fermă din vestul țării de microplante. A început cu câteva caserole în geamul bucătăriei

Un întreprinzător a reușit să pună la punct cea mai mare fermă din vest, plecând de la dorința de a mânca sănătos.

Pentru un timişean, cultivarea microplantelor a devenit mult mai profitabilă decât veniturile asigurate de închirierea unui spaţiu dintr-o zonă cu potenţial imobiliar. Iniţial, din curiozitate, l-a gustat, apoi şi-a spus că poate pune în geamul bucătăriei câteva caserole cu microplante, pentru ca mai târziu să îşi dea seama că acestea pot constitui de fapt o adevărată afacere. Robert Greschner a reuşit să pună la punct la Moşniţa Nouă cea mai mare fermă de microplante din vestul ţării, scrie Rador. 

”Florile acelea, cel mai sănătos lucru din farfurie”

‘”Intenţia era de a încerca să mâncăm sănătos. Am început iniţial să le facem pentru noi, ca hrană. Ştiţi că toată lumea zice le iei, le pui pe geam şi cresc. Nu e chiar aşa de simplu, dar, aşa le-am încercat. În momentul în care mergem la restaurant, la nunţi și vedem acele chestii mici, verzi, prin farfurie, florile acelea comestibile, noi le dăm deoparte. Nu ştim că acele plante sunt cel mai sănătos lucru din farfurie. Iniţial, businessul a pornit pentru HoReCa restaurante. În acel moment, mi-a venit acel plic şi am zis OK, ai un business, dar, în acelaşi timp, am simţit că e de datoria mea să încerc să dezvolt şi pentru a împărtăşi celor din jur şi a dărui ceva din tine şi de la tine celor din jur, şi anume posibilitatea de a se hrăni sănătos pe ei şi familiile lor” spune Robert Greschner, conform Rador. 

Vorbim, aşadar, despre acele microplante din care, în bucătăriile moderne, se pregătesc salate sofisticate sau sunt folosite pentru decorarea farfuriilor. Microplantele înseamnă mult mai mult decât atât, ne spune Robert Greschner. ”Primul stadiu de creştere al unei plante este cel de germeni. La acel prim stat de germeni, ele nu au scos tot ceea ce au de oferit. De-abia stadiul următor, cel de microplante, cel de vlăstar, deci noi consumăm plantele la un stadiu de 7-10cm. În ele este concentrat punctul maxim de vitamine, minerale, oligoelemente, uleiuri esenţiale pe care le are planta. Mazărea este un produs extraordinar pentru oase, în primul rând. În acest stadiu de dezvoltare, cel de microplantă conţine până la 40 de ori mai multe substanţe nutritive decât mazărea pe care noi o cumpărăm din magazin la stadiu adult. Mâncând 100g din aceste plante, care sunt vii, echivalăm poate cu a mânca 3kg de mazăre din magazin”, spune Robert Greschner. La ferma de la Moşniţa, varietatea de microplante este una foarte mare.

”Avem ridiche, ridichea arată foarte fain, este roşie, este corp roz, este iute. Cultivăm linte, cultivăm fasole Mung, la noi nu este aşa de cunoscută, dar este foarte, foarte sănătoasă. Cultivăm varză kale, varză roşie, gulie, avem chive, rste o combinaţie între ceapă şi praz. Mai cultivăm rucola, dar regele lor, ca să spun aşa, este broccoli. Conform studiilor de specialitate, în acest broccoli sunt până la de 25-30 de ori mai puternice ca substanţe decât cele din citostatice,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button