Comentarii

Inteligența artificială, între nevoia de adaptare și senzația de vertij

  • Mihnea Rădulescu, director business Vodafone: Neadaptarea la noua realitate pune în pericol dezvoltarea produselor și serviciilor.
  • Dan Dăscălescu, fost programator Google: Facebook a renunțat, cel puțin deocamdată, la dezvoltarea Metaverse pentru a se concerta pe noua tendință din tehnologie.
  • Erik J. Larson: Posibilitățile inteligenței artificiale sunt limitate de cunoștințele noastre actuale despre natura inteligenței umane.

Afară nu erau mai mult de 10 grade Celsius, iar o ploaie măruntă făcea ca pe trotuare să fie puțini trecători. Mulți erau în mașini, la volan, vorbind la telefon prin sistemele „hands-free”, ascultând muzică sau scriind mesaje pe telefoanele mobile.

Neobișnuit pentru București, într-o zi mohorâtă, se circula relativ bine, iar Hotelul Marriott, de pe Calea 13 Septembrie, domina încă Dealul Spirii deși e pus în umbră de o altă clădire uriașă, Catedrala Mântuirii Neamului.

Pentru ora zece dimineața, pe holurile largi, vegheate de mici magazine de firmă cu prețuri inaccesibile muritorilor de rând, era agitație și o neobișnuită aglomerație.

Turiștii bogați care trăgeau după ei valize pe roți se amestecau cu bărbați în costume închise cu ecusoane multicolore care săltau peste cravate, în ritmul pașilor. 

Femei preocupate se grăbeau către întâlniri importante, iar tocurile loveau marmura gălbuie, adăugând ritm unui zumzet continuu de voci.

Șocul ChatGPT

În acea zi, managementul hotelului de lux jongla cu vreo trei evenimente de afaceri la care erau prezenți zeci de oameni printre care investitori, președinți de companii și politicieni.

Mă îndreptam spre „Economist Impact”, o marcă de evenimente care se desfășoară sub umbrela „The Economist Group”, deținător și al cunoscutei revistă cu același nume.

La etajul unu avea loc o conferință despre digitalizare la care participau oficiali ai guvernului, directori importanți și investitori.

Toți veniseră să discute despre complicata temă a digitalizării României, dar povestea care era pe buzele tuturor purta numele de ChatGPT.

Cu o zi în urmă, laboratorul de cercetare Open AI anunțase introducerea unei noi versiuni a robotului de conversație, intitulate ChatGPT-4, „care poate rezolva probleme cu o acuratețe înaltă datorită cunoștințelor vaste și a abilităților dobândite”, se arată în prezentarea făcută pe site-ul laboratorului.

Mihnea Rădulescu, director Vodafone, la masa rotundă la care a participat și Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, dar și un fost programator la Google, acum investitor, a spus că neadaptarea rapidă la noua realitate „pune în pericol dezvoltarea produselor și serviciilor”.

Mihnea Rădulescu, Business Director Vodafone, consideră că noile tehnologii trebuie rapid integrate de companii pentru a supraviețui economic – Foto: Economist Impact

Dar nimeni nu știe foarte bine în ce mod vor transforma noile aplicații AI lumea în care trăim.

O senzație de vertij

„Recent, o persoană care testează noua versiune a ChatGPT-4 – care lucrează după semnarea unui acord de confidențialitate cu Open AI, mi-a spus, la o mică bârfă, că testarea GPT-4 i-a provocat o ,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button