Actualitate

ASF retrage autorizația Euroins – surse. Ce se întâmplă cu cei 2,5 milioane de șoferi asigurați

Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels

Euroins, liderul de pe piaţa RCA, urmează să rămână fără autorizaţie. ASF urmează să facă acest anunţ, conform unor surse. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară ar urma să lase Euroins S.A, liderul de pe piaţa asigurărilor obligatorii auto RCA, fără autorizaţie. Anunţul ar urma să fie făcut vineri, conform unor surse Digi24. 

După ce ASF va da oficial comunicatul deciziei, iată care sunt paşii următori pentru cei peste 2,5 milioane de şoferi asiguraţi la Euroins. 

ASF va da decizia oficială, după care fondul de garantare a asiguraţilor primeşte cereri de deschidere dosar. FGA preia activitatea Euroins, concret. Ulterior, ASF va cere insolvenţa Euroins în instanţă, şi abia apoi se pot depune cereri de plată. 

Plăţile pot începe abia la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei ASF, arată sursa citată. 

După apariţia acestei informaţii, Euroins a răspuns că „până la această oră, Euroins România si Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nici o decizie privind societatea Euroins”, conform Libertatea.

Vom reveni pe parcursul zilei cu anunţul oficial al ASF. 

Peste 160.000 de dosare de daună plătite în 2022

Euroins România a achitat, anul trecut, despăgubiri pentru 160.000 de dosare de daună pentru accidente produse în România şi în străinătate, în valoare de peste 1,6 miliarde de lei, informează Eurohold Bulgaria AD, proprietarul Euroins Insurance Group AD (EIG).

De asemenea, compania a anunţat recent că a consolidat poziţia financiară a Euroins România, unitatea EIG, care are acum un raport SCR (Cerinţa de Capital de Solvabilitate) de 160% şi un MCR (Cerinţa de Capital Minim) de 300%.

Potrivit sursei citate, Euroins România are acorduri de plată directă cu peste 1.000 de service-uri auto din România, în cadrul cărora termenul mediu de plată este între 5 şi 10 zile, mult mai rapid decât obligaţia legală de plată în 30 de zile. Aproape 80% dintre acţiunile în instanţă în care este implicată societatea Euroins România sunt îndreptate împotriva unui număr foarte mic de service-uri şi clienţi ai acestora, şi toate au ca obiect de litigiu operaţiuni de reparaţii facturate la valori care depăşesc de 3 ori preţurile medii de piaţă, precizează reprezentanţii companiei, scrie Agerpres.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Citește articolele cu aceleași etichete:

asf

autorizatie

euroins

insolventa

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button