Actualitate

Românii cu credite, afectați de inflație. Adrian Vasilescu (BNR): Ei sunt partea cea mai înstărită a societății. Noi trebuie să apărăm toți cei 19 milioane de locuitori / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit despre românii afectați de inflație.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, a fost întrebat de jurnalistul Mihai Ciobanu, redactor-șef DC Business, despre situația creditelor luate de România și revenirea dobânzilor la situația anterioară anului 2022:

„În acest context, cei care au făcut credite imobiliare sau de consum și au rate pot spera la o revenire a dobânzilor la nivelul dinainte de 2022? Când s-ar putea întâmpla acest lucru și ce condiții trebuie îndeplinite?“, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu.

„Condiția este una singură, să scadă inflația. Inflația e pericolul public numărul 1, iar la nivel planetar și la nivelul țării noastre toată lumea se bate cu inflația și toată lumea știe că inflația este cel mai aspru impozit care se aplică absolut tuturor celor 19 milioane de locuitori din România, de la sugari la seniori. Toți plătesc acest impozit cumplit.

2,5 milioane de români au credite, iar ei reprezintă doar o mică parte a populației. Impozitul pe inflație îl plătesc 19 milioane. O altă taxare a inflației o suportă și cei care au făcut economii, au depus în bănci și au deschis 15 milioane de depozite. Din banii ăștia se dau credite. Cele 15 milioane de depozite sunt depuse de 11 milioane de români care trebuie apărați să nu li se deprecieze banii depuși în bănci.

În plus, cei care sunt cu credite fac parte din segmentul cel mai înstărit al societății. Asta-i realitatea, băncile dau umbrela când e soare și ți-o iau când e timp urât. Sigur că trebuie avut grijă și de cei cu credite, și e important să luăm cu măsură, pentru că sunt supuse mai multor riscuri“, a spus, la DC News, Adrian Vasilescu.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button