Comentarii

Belarus, cale de scăpare pentru Putin

  • Pentru a rămâne la putere, președintele Rusiei trebuie să le ofere ceva susținătorilor săi, tot mai nemulțumiți de pierderile din război, de deteriorarea calității vieții și de nesiguranța zilei de mâine.
  • Un raport american anunță că Putin îl va forța pe Lukașenko să atace Ucraina. Este probabil ca Rusia să urmărească fuzionarea celor două armate sub o singură comandă.
  • Rusia va organiza acte de provocare în Belarus, cu scopul de a-l împinge pe Lukașenko să i se alăture lui Putin.
  • Intrarea în război a Belarus va anula posibilitatea lui Lukașenko de a conduce țara. Va deveni un lider dependent de Moscova, care în orice moment poate fi înlocuit.
  • Planul lui Putin este ca, în situația în care va fi obligat să se retragă din Ucraina, să poată spune că scopurile „operațiunii speciale” au fost îndeplinite și prin anexarea Belarus.

În 1992, un bărbat de 40 de ani conducea o Volga neagră pe străzile din Sankt Petersburg. Lângă el, un cameraman filma gesturile sigure ale șoferului.
La volan era Vladimir Putin, tânăr viceprimar al orașului, care-l contactase pe regizorul Igor Sadkhan, un cunoscut realizator de documentare, și îi oferise posibilitatea să facă un lung interviu cu noua stea a politicii liberale de pe malul râului Neva. 

„…clasa antreprenorială ar trebui să devină baza dezvoltării întregii societăți. Trebuie să aducem parteneri occidentali și să integrăm uzinele noastre în economia globală”, îi explica Putin realizatorului. 

„În viața mea a existat o perioadă în care am studiat teoriile marxiste și leniniste și le-am găsit interesante, ca mulți dintre noi, logice. Dar pe măsură ce am crescut, adevărul mi-a devenit tot mai clar, aceste teorii nu sunt decât niște basme dăunătoare”, a mai spus el.

Vladimir Putin, în 1992, când era viceprimar al orașului Sankt Petersburg și vorbea cu înflăcărare despre capitalism – Foto: Captură documentar „Puterea”, regizor Igor Sadkhan, YouTube

„Revoluționarii bolșevici din 1917 au fost responsabili de tragedia pe care o trăim astăzi, tragedia prăbușirii statului nostru. Ei au împărțit țara în republici care nu existau înainte și apoi au distrus ceea ce unește popoarele țărilor civilizate, au distrus relațiile economice”, a povestit actualul președinte al Rusiei.

Belarus, o cale de scăpare pentru Putin

Vladimir Putin, fost spion KGB în perioada prăbușirii Cortinei de Fier, caută azi, după nouă luni de război în Ucraina, unde armata sa a fost umilită, o soluție de supraviețuire.

Pentru a rămâne la putere are nevoie să le ofere ceva rușilor, tot mai nemulțumiți de pierderile din război, de deteriorarea calității vieții și de nesiguranța zilei de mâine.

Președintele Vladimir Putin a avut o zi foarte grea, care s-a încheiat destul de dramatic. Dimineața zilei de 30 noiembrie a început cu un raport deprimant despre starea economiei ruse.

Surse Kremlin, via Twitter

Găsirea unor soluții atunci când pare a nu mai fi niciuna reprezintă un stil de viață pentru un agent care acționează într-un mediu ostil și periculos. 

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button