Politica

Un poliţist din Iaşi a plecat la shopping în Republica Moldova, uitând să-și lase pistolul acasă. Ce s-a întâmplat apoi

Un poliţist din Iaşi a plecat la shopping în Republica Moldova, uitând să-și lase pistolul acasă. Ce s-a întâmplat apoi / Foto: Pixabay

Un poliţist din Iaşi a plecat la shopping în Moldova cu arma din dotare uitată în rucsac.

Un poliţist din Iaşi s-a dus la cumpărături în Republica Moldova cu o armă din dotare. El a fost prins abia când se întorcea în România, la vama Albiţa. Întrebat de ce umblă cu un pistol la el, bărbatul le-a spus poliţiştilor de frontieră că nu şi-a dat seama că are arma la el, relatează Antena 3 CNN.

„Poliţistul ieşean activează în cadrul postului Răducăneni. După serviciu, bărbatul a uitat arma din dotare într-un rucsac şi a plecat la cumpărături în Republica Moldova, iar din ţară a ieşit prin vama Albiţa. În momentul în care a părăsit România, nu a avut parte de un control amănunţit, însă la revenirea în ţară, poliţiştii de frontieră l-au controlat şi au descoperit arma asupra sa.

Bărbatul le-a povestit că este poliţist şi că din greşeală ar fi uitat arma pe care o are în dotare în maşină. Acesta le-a mai spus oamenilor legii că a plecat în Republica Moldova la cumpărături. Poliţistul nu a fost lăsat să plece, iar în acest caz a fost deschisă o anchetă penală, coordonată de un procuror. Poliţiştii de frontieră din Vaslui au confirmat acest incident, însă nu au oferit detalii în acest caz”, a relatat reporterul Adriana Drăghici.

Ce spune legea despre folosirea armelor din dotare

„În exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii locali şi personalul contractual cu atribuţii în domeniul pazei bunurilor şi a obiectivelor de interes local pot purta în timpul serviciului o singură armă din dotare, precum şi cantitatea de cel mult 12 cartuşe. Arma prevăzută la alin. (1) poate fi purtată numai de către titular, cu îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 33 alin. (3) din Legea nr. 295/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 56. – (1) Portul armamentului, al muniţiilor şi al mijloacelor cu acţiune iritant-lacrimogenă din dotarea individuală a personalului este permis numai în interes de serviciu, cu aprobarea şefilor poliţiei locale din care face parte. (2) La terminarea misiunii sau a serviciului, armamentul, muniţiile şi mijloacele cu acţiune iritant-lacrimogenă se predau ofiţerilor de serviciu de la care au fost primite.”, potrivit legii miloacelor din dotare.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button