Externe

FBI și CIA își creează propriul ChatGPT. Vor folosi inteligența artificială pentru investigații

Agenţiile de informaţii americane vor avea propriul lor instrument de tip ChatGPT pentru a cerceta munţii de informaţii publice în căutarea de indicii. 

Instrumentul de inteligenţă artificială va fi disponibil în cadrul comunităţii de informaţii americane, formată din 18 agenţii, care include CIA, Agenţia Naţională de Securitate, FBI şi agenţiile conduse de ramuri ale armatei.

CIA se pregăteşte să lanseze o funcţie asemănătoare cu programul acum celebru al OpenAI care va folosi inteligenţa artificială pentru a oferi analiştilor un acces mai bun la informaţiile din surse deschise, potrivit unor oficiali ai agenţiei. Divizia Open-Source Enterprise a CIA plănuieşte să pună la dispoziţia agenţiilor de informaţii instrumentul său de inteligenţă artificială în curând, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

„Am trecut de la ziare şi radio, la ziare şi televiziune, la ziare şi televiziune prin cablu, la internetul de bază, la big data, şi evoluţia nu se opreşte aici”, a declarat Randy Nixon, directorul diviziei, într-un interviu.

Anunţul CIA face parte dintr-o campanie guvernamentală a SUA mai amplă de a valorifica puterea inteligenţei artificiale şi de a concura cu China, care încearcă să devină liderul mondial în acest domeniu până în 2030. Acest impuls al SUA se potriveşte cu lupta serviciilor de informaţii pentru a procesa cantităţile uriaşe de date care sunt acum disponibile în mod public.

Instrumentul de inteligenţă artificială al CIA va permite utilizatorilor să vadă sursa originală a informaţiilor pe care le vizualizează, a declarat Nixon. El a spus că o funcţie de chat este o parte logică a distribuirii mai rapide a informaţiilor.

„Apoi poţi trece la nivelul următor şi poţi începe să discuţi şi să pui întrebări sistemului AI pentru ca acestea să-ţi ofere răspunsuri, de asemenea, din surse”, a declarat Nixon, a cărui divizie supraveghează informaţiile obţinute din surse publice şi comerciale.

CIA nu a precizat ce model va folosi pentru a susţine noul său instrument sau cum va proteja informaţiile să nu ajungă pe internet, un lucru pe care marile întreprinderi încă se străduiesc să îl asigure prin stabilirea unor măsuri de protecţie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button