Comentarii

De ce au mințit, în serie, autoritățile din România în legătură cu violarea spațiului aerian și terestru de către Rusia?

Nicio țară din NATO nu declanșează un război împotriva Rusiei pentru că o dronă a explodat accidental pe teritoriul țării, dar nici nu poți lăsa să treacă un astfel de eveniment fără o reacție politică.

Ministerul Apărării, ministrul de Externe, primul-ministru și președintele, toți, timp de o zi au negat evidența și dovezile puse la dispoziție de Guvernul Ucrainei, evitând să-și asume orice responsabilitate în ce privește protejarea țării.

Criza pe care au provocat-o în cadrul NATO a fost atât de mare, încât au fost determinați să retracteze, scoțându-l țap ispășitor pe Angel Tîlvar, ministrul Apărării, care a venit în fața opiniei publice să anunțe acțiunea ostilă a Rusiei la adresa României.

În noaptea de 5 spre 6 septembrie a avut loc un nou atac asupra depozitelor de cereale din sud-vestul regiunii Odesa, în zona orașului Chilia Nouă, la câteva sute de metri de teritoriul României.

Turiștii și localnicii de pe malul drept al Dunării au postat zeci de imagini și clipuri video cu atacurile dronelor rusești și reacția apărării antiaeriene din Ucraina.

Este a treia noapte la rând, când forțele Kremlinului atacă porturile Izmail și Reni, dar și depozitele de cereale din zonă, războiul intensificându-se semnificativ la granițele României.

Vacanță în Deltă

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au fost preocupați să nege evidența, susținând că Rusia nu a violat spațiul aerian și terestru al României cu ocazia raidului care a avut loc în noaptea de 3 spre 4 septembrie, deși dovezile puse la dispoziție de autoritățile din Ucraina erau greu de contestat.

WEEKEND RELAXAT. Klaus Iohannis împreună co soția sa, Carmen, au făcut o vizită în Delta Dunării în data de 1 septembrie. În declarațiile președintelui nu a existat nicio referire la situația complicată din zonă provocată de atacurile Rusiei asupra porturilor Izmail și Reni din Ucraina, aflate la sute de metri de granița cu România – Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

„Avem control total asupra spațiului nostru național, însă da, suntem îngrijorați, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească, a mai spus șeful statului”, a declarat președintele Iohannis, în data de 5 septembrie, într-o conferință de presă ținută la baza militară de la Cincu, județul Brașov.

Klaus Iohannis, înainte de a începe seria de trei nopți de bombardamente la sute de metri de granița României, a făcut o vizită în Delta Dunării, alături de soția sa, în care nu a evitat subiectul siguranței cetățenilor care trăiesc foarte aproape de război.

Călătoria sa a fost una de vacanță în care, îmbrăcat în haine comode, s-a prezentat ca fiind liniștit și detașat în raport cu situația tensionată din nordul deltei.

La câteva ore după plecarea sa din Delta Dunării, au început raidurile rușilor asupra porturilor Izmail și Reni, situate pe malul stâng al Dunării, în Ucraina.

O dronă a Kremlinului a lovit țărmul românesc și a explodat în vegetația deasă,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button