Cutremur la Guvern. Mircea Badea, propunerea zilei după informațiile aduse de Elena Cristian
Elena Cristian și Mircea Badea
Mircea Badea are o propunere după informațiile aduse de Elena Cristian, analist DC Business, cu puțin timp înainte de interviul acordat, luni seară, de Marcel Ciolacu.
Într-un interviu, luni seară, Marcel Ciolacu a amenințat cu demisia din funcția de premier dacă PNL nu susține pachetul fiscal: „Îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri dacă PNL nu înțelege miza momentului”.
Înainte de aceste declarații, Elena Cristian, analist DC Business, a avut o intervenție la B1 TV unde a spus că „PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare”, liberalii nefiind de acord cu noile măsuri fiscale.
În acest context, Mircea Badea are o propunere: „Elena Cristian ne spune, pe surse, că și PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare. Perfect: Să iasă amândoi de la guvernare – și PSD, și PNL – dacă tot s-au apucat”.
Elena Cristian: „PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare”
Nicolae Ciucă a precizat că nu s-a discutat despre comasări punctuale în instituții „ca să nu bulversăm”. Despre acest subiect, analistul economic a punctat:
„deea este că toată această așa-zisă reformă – cu 100 de ghilimele și de o parte și de alta, că nu e reformă – a fost amânată doar pentru că cele două partide nu s-au înțeles. Din informațiile pe care le am eu pe surse, PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare dacă lucrurile se vor adopta în forma în care a apărut în presă. Sigur că se tem de anul electoral ce vine, „să nu-i bulversăm pe alegători”. Și, atunci, încearcă să găsească o formulă, cumva o formulă care să nu se vadă ca o măsură directă pentru omul de rând.
Adică majorează impozitele și taxele pentru mediul de afaceri, gândindu-se că omul de rând nu va simți asta. Va simți, pentru că, dacă vor face asta pentru mediul de afaceri, companiile nu vor avea cum să majoreze salariile angajaților nici în anul următor. Și cu siguranță va fi din ce în ce mai greu să acoperi toate cheltuielile de zi cu zi. Cu siguranță că toți vom suferi, chiar dacă nu există o taxă directă pentru noi, angajații, noi oamenii de rând, care ne plătim impozitele și taxele așa, cât de mari sunt ele. Deci, să nu bulverseze!
Probabil că s-au gândit să nu bulverseze electoratul, să nu-i bulverseze pe angajații de la stat, foarte mulți, să nu se bulverseze între ei în coaliție. Întrebarea este: „Cum faci restructurare la stat, că nu este nicio analiză? Cine este competent, cine nu este?”. Păi, dacă îi dai afară pe cei care muncesc – unul din trei se pare că face treabă pe acolo, două persoane dintre ei sunt de pe la partide și cu activități politice – și îi lași doar pe cei care au fost puși pe criterii politice, că lipesc afișe în campanie și că fac diverse alte activități,