Actualitate

Cine sunt șefii ANAP și ce salarii încasează de la stat. Președintele, avere modestă față de secretarul general adjunct

Dacă nu știi ce face Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) mai exact și ce salarii încasează șefii, îți spunem noi.

La 12.01.2023, ANAP avea 415 posturi disponibile, din care 348 ocupate. La aceeași dată, existau 36 de posturi de conducere în instituție.

Șefa ANAP, avere modestă și două credite la bancă

La conducerea instituției se află, în prezent, Iuliana Feclistov, numită în funcția de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, anul trecut în martie. De formație tehnică, este absolventă a Facultății de Chimie din cadrul Universității Politehnice București și a unui master în domeniu. Activitatea profesională în domeniul achizițiilor publice a început în mediul privat și a continuat în administrația publică locală, în calitate de achizitor. În administrația publică centrală,s-a ocupat de gestionarea și verificarea unor proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile și a fost implicată și în derularea unor proiecte de investiții în infrastructura rutieră și feroviară, la nivel național.

Potrivit ultimei sale declarații de avere din 2022, aceasta încasează în fiecare an 90.569 de lei pentru activitatea sa la ANAP, dar și 26.581 de lei/an de la Ministerul Transporturilor, pentru funcția sa de consilier.

Soțul încasează 27.206 de lei/an din funcția de director general al unei firme de instalații, dar și 17.797, fiind inginer instalații într-o companie de construcții și reabilitări.

De asemenea, șefa de la ANAP deține un apartament în București, împreună cu soțul ei, și un autoturism an fabricație 2020.  Are două credite la bancă, în valoare de 46.550 de euro, respectiv 55.300 de lei/an.

Secretarul general, salariu la secret

Tot din echipa de conducere face parte și Bogdan Paul DOBRIN, numit secretar general, cu caracter temporar, în aprilie 2022, de profil economist, absolvent al Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice din București și al unui master în domeniul managementului instituțiilor publice. Potrivit informațiilor furnizate de ANAP, este unul dintre principalii experţi care au contribuit la dezvoltarea sistemului de achiziţii publice implementat în România începând cu anul 2005, în special în ceea ce priveşte înființarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, prin unirea ANRMAP cu UCVAP, şi dezvoltarea Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Aceasta nu își dezvălui, însă, salariul pe care îl primește de la ANAP, în ultima sa declarație de avere publicată pe site-ul instituției. În schimb, aflăm că primește anual un venit de 99.703 de lei de la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale (funcționar public de conducere). De asemenea, mai obține venituri în valoare de 9.500 de lei/an și din activități didactice.

În plus, soția acestuia încasează 115.483 de lei/an pentru calitatea sa de funcționar public de conducere la Sectorul 4 al Bucureștiului.

Secretarul general deține două apartamente în București și un alt imobil în județul Prahova, dar și un autoturism. Are două conturi curente în bancă, în euro și lei, dar și două depozite, cel mai important fiind în valoare de 23.000 de euro,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button