Despre contractele de adunare a datelor și implicarea politică a cetățenilor
În ciuda acuzațiilor că aceste contracte sunt destinate colectării datelor personale, realitatea este diferită. Partidele mari au deja acces la datele cetățenilor prin diverse surse oficiale. Adevăratul scop al acestor contracte este de a încuraja implicarea activă a oamenilor în viața politică, nu doar prin vorbe, ci și prin acțiuni concrete. În contrast, inițiativa „România educată” a președintelui Iohannis nu a fost contestată, ridicând întrebări despre posibilele motive politice din spatele acestei tăceri.
Am tot auzit toată această retorică că aceste contracte sunt pentru adunarea datelor personale. O mare tâmpenie. Ca partid mare parlamentar poți lua datele oamenilor dintr-o sumedenie de locuri. Ca de exemplu listele cu votanții eligibili. Ceea ce înseamnă vreo 18 milioane de români cu toate datele lor personale.
De ce exista aceste contracte? Păi pentru ca omul să simtă că face parte din ceva. Până ajungi la țelul propus este bine să existe și niște acțiuni. Nu doar vorbe. Asa că este foarte bine că există genul ăsta de acțiuni ca oamenii să înceapă să fie oarecum implicați în zona politica.
Și încă o chestie așa de final. Dar de ”România educată” a lui Iohannis, de ce nu s-a luat nimeni? Că acolo nu ați avut nici o problemă. Oare pentru că era din partidul care trebuie?