Comentarii

Opinie Deloitte: Trei elemente cheie de luat în considerare în primele etape ale migrării către cloud: efectuarea unei analize iniţiale, alegerea tehnologiei potrivite şi optimizarea costurilor

Atunci când este utilizată în maniera potrivită, tehnologia poate transforma modul în care organizaţiile îşi desfăşoară activitatea. Tehnologiile emergente, precum cele legate de serviciile de tip cloud, generează provocări pentru organizaţii care ţin atât de tipul soluţiilor folosite, cât şi de multiplele paliere care conectează tehnologiile emergente. Modalitate potrivită de a răspunde acestor provocări este prin activarea mai multor niveluri de arhitectură cloud. Dar nu există o reţetă universală, deoarece procesul de transformare a unui business cu ajutorul tehnologiei cloud necesită mai mult decât simpla sa adoptare, el presupune construirea unei strategii şi cunoaştere a imaginii de ansamblu a infrastructurii de tehnologie înainte de iniţiere. Sunt trei paşi pe care companiile trebuie să îi ia în considerare înainte de a lua orice decizie cu privire la migrarea către cloud.

Primul pas: efectuarea analizei iniţiale

Pregătirea terenului pentru a avea certitudinea că migrarea către cloud va aduce beneficiile scontate businessului este primul pas. Prin urmare, organizaţiile trebuie să gândească dincolo de scenariul „lift and shift„, care presupune găzduirea unei aplicaţii şi a datelor asociate acesteia în cloud fără o regândire în prealabil a arhitecturii. Companiile ar trebui să acorde mai multă atenţie revizuirii opţiunilor de migrare către cloud prin maparea mediilor existente (as is) şi efectuarea uneiproiecţii a costurilor totale aferente tehnologiei pe o perioadă între trei şi cinci ani, cu scopul de a determina rentabilitatea investiţiei în raport cu aşteptările, deoarece infrastructura este doar o piesă a puzzle-ului. În caz contrar, o abordare de tip siloz nu va oferi beneficiile dorite businessului.

Al doilea pas: alegerea tehnologiei potrivite

Organizaţiile trebuie să ia în considerare utilizarea tehnologiilor de tip cloud versatile şi care le permit o abordare adaptată nevoilor lor atunci când decid să migreze.

Modelul cloud de tip hibrid, care presupune rularea aplicaţiilor în cloud-uri interconectate publice, private şi oferite de mai mulţi furnizori, partajând date şi armonizând procesele pentru a efectua activitatea dorită, ar putea fi o altă opţiune pentru organizaţiile care vor să îşi dezvolte şi mai mult strategiile existente pentru zona de cloud. Pentru companiile din industriile puternic reglementate, nevoia de a avea acces rapid la date critice şi tehnologii primare este de înţeles din perspectiva asigurării independenţei, mai exact din perspectiva gestionării riscului de concentrare a tehnologiei, a riscurilor de externalizare înlănţuite sau a preferinţelor diferiţilor furnizori. Cu toate acestea, cloud-ul de tip hibrid oferă o serie de beneficii care nu pot fi puse la îndoială, precum reducerea riscurilor menţionate mai sus, folosirea unei arhitecturi mai complexe sau pur şi simplu creşterea disponibilităţii prin distribuţia geografică sau aplicarea unor politici unificate şi fiabile de continuitate a afacerii.

Pentru o procesare mai complexă a datelor, un scenariu de tip multi-cloud, indiferent de locurile în care sunt găzduite,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button