Care este motivul pentru care numărul divorţurilor a crescut în perioada în care recesiunea făcea dezastru în lume
„Mami cu ideile, tati cu finanţele” – unul dintre mesajele (puţin unpolitically correct) din reclama unei bănci la TV m-a făcut să mă gândesc încă o dată la relaţia cu banii a românilor (şi nu numai) şi a felului în care aceasta poate să influenţeze şi relaţiile dintre ei, indiferent că vorbim despre prieteni, părinţi şi copii, familii…
Fiindcă, după cum spunea un prieten recent, „suntem într-o mică recesiune”, am citit puţin şi despre felul în care aceasta poate să influenţeze relaţia de cuplu. Şi grădina internetului pare să fie plină de articole atât pe tema creşterii ratei de divorţ odată cu crizele financiare, cât şi pe tema stagnării acesteia, din pricina costurilor ce le presupune un astfel de demers. Până la o analiză aplicată pieţei româneşti, vă traduc câteva dintre ideile pe care le-am găsit online în presa internaţională, aşa, ca un semnal de alarmă, în cazul în care certurile „din casă” se înteţesc în perioada aceasta, să încercaţi o abordare mai raţională. Rezultatele sondajelor făcute în criza financiară anterioară evidenţiază perspective diferite cu privire la modul în care crizele economice pot influenţa ratele de divorţ:
Impactul asupra veniturilor mari:
Un sondaj realizat în 2008 la Londra printre profesioniştii cu venituri mari, inclusiv analişti financiari şi brokeri, a indicat o creştere a divorţurilor în timpul declinului economic (Economist, 2008). O explicaţie propusă este că soţii cu venituri mari ar putea opta pentru divorţ înainte ca recesiunea economică să reducă semnificativ potenţialele acorduri de divorţ avantajoase.
Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels