Previziunea unui specialist rus despre ce ne așteaptă în viitor
În contextul evenimentelor tragice din ultima vreme, ziarul Pravda (un aservit al Kreminului) încearcă să prezinte viziunea sa anticipativă asupra a ce ne mai așteaptă de aici încolo, referindu-se la opinia specialistului în investigații Георгий Рипер (transliterat Georgy Riper), din ale cărui spuse titrează:
„După evenimentele din Israel va exploda UE, iar apoi sângele va începe să curgă oriunde, din Taiwan și până în Irlanda”.
Detaliindu-și punctul de vedere, specialistul explică mai departe că, în opinia sa, actuala situație din Israel nu este sfârșitul, ci numai un episod (în niciun caz, ultimul) din „uriașele transformări ale lumii”, care vor zgudui Orientul Mijlociu, Europa și Taiwanul.
Și, ca să pună punctul pe i, specialistul în investigații al Pravdei mai explică, doct, dar pentru înțelesul tuturor:
„S-au mai făcut destule anticipații inteligente cu trimitere la așa numitului „Protocol Samson” (folosirea de către Israel a armelor nucleare) sau la consemnul „Parcare” (distrugerea „la zero” a teritoriului Gaza), s-au făcut și conotații între evenimentele din Ucraina și cele din Palestina/Israel. Dar problema nu este una punctuală. Problema privește o nouă și grandioasă reconsiderare a lumii, față de cea care a fost convenită după cel de-Al Doilea Război Mondial”.
Pornind de la astfel de concept, expertul în investigații consultat de ziarul „Pravda” consideră că „Actuala criză din Israel a deschis porțile Iadului în Orientul Mijlociu, dar și în Europa. Se va încinge întreaga lume, iar sângele va curge de-a lungul și de-a latul meridianelor”.
Asta, pe termen mai lung. Pe termen mai scurt sau poate chiar imediat, specialistul citat de Pravda prognozează că, dacă Israelul va „curăța” regiunea Gaza, așa cum a demarat deja acțiunea, va urma inevitabil o criză migrațională, pe de o parte, iar pe de altă parte o explozie agresivă în lumea islamică.
N-ar fi exclus să iasă „la suprafață” tot felul de conflicte majore, care acum hibernează în stare latentă. Expertul oferă și câteva exemple cu ceea ce n-ar fi exclus să se întâmple de acum încolo:
- China ar lansa o operațiune militară și ar cuceri Taiwanul.
- Polonezii n-ar pregeta să înhațe o parte din Ucraina
- India și Pakistanul ar încerca o „reîmpărțire” a Cașmirului (mișcare periculoasă, întrucât ambele țări sunt puteri nucleare)
- Japonia susținută de SUA sau Coreea de Nord ar putea încerca să folosească arme nucleare ca să tranșeze probleme privind administrarea teritoriilor în lumea civilizată.
- Ciprul de Nord ar putea redeveni un periculos „cartof fierbinte” zonal
- Sârbii și albanezii ar relua lupta pentru Kosovo, în contextul unei posibile crize europene
- „Irlanda liberă” ar putea răbufni pe tema independenței, amintind secolele de umilință îndurate în trecut din partea Marii Britanii
- Iar dacă Marea Britanie ar avea probleme cu Irlanda, n-ar fi exclus ca Argentina să-și amintească și ea de problema latentă a Insulelor Malvine.