Nicolae Ciucă susţine că deschiderea negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova şi Ucrainei este vitală
România susţine în continuare aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis joi participanţilor la Forumul Euro-Atlantic de Rezilienţă că România va continua să acorde sprijin activ Republicii Moldova, inclusiv pentru continuarea cursului său european „ireversibil”, menţionând că este „vital” să obţinem cât mai curând decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova şi Ucrainei.
„Ţara noastră va continua să acorde sprijin activ Republicii Moldova, inclusiv pentru continuarea cursului său european ireversibil. Este vital să obţinem cât mai curând decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova şi Ucraina. Este foarte clar: o Ucraina mai sigură, o Republică Moldova mai sigură aduc mai multă securitate României”, a precizat Ciucă.
El a adăugat că o componentă importantă a rezilienţei este capacitatea de a rezista la activităţile de dezinformare.
„O componentă importantă a rezilienţei este capacitatea de a rezista la activităţile de dezinformare. Valul masiv de dezinformare, impulsionat de propaganda care a venit odată cu invadarea ilegală a Ucrainei de către Rusia şi care a permis renaşterea naţionalismului, este un pericol din ce în ce mai mare pentru societatea românească. Este necesar un efort comun al instituţiilor naţionale şi internaţionale, dar şi al cetăţenilor, pentru a contracara efectele tot mai nocive ale dezinformării, care pun în pericol însăşi securitatea statelor.În concluzie, este clar că rezilienţa este esenţială pentru state şi instituţiile internaţionale. Numai lucrând împreună putem depăşi aceste vremuri complicate şi ne putem proteja cetăţenii”, a concluzionat Ciucă, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
guvern
moldova
nicolae ciuca
senat
ucraina
ue