Jumătate din funcționarii din România, pe făraș, dacă s-ar face digitalizare. Paradox inimaginabil – VIDEO
Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul vorbește despre reduceri de cheltuieli, fără a veni cu un proiect ferm și clar în acest sens. Între timp, Ministerul de Finanțe anunță că de angajații din minister și din subordine, nimeni nu se atinge. De restul, nu se vorbește.
”Care sunt cheltuielile cele mai mari la care poți renunța? Eu am dat un exemplu: Poliția Locală! Au niște mașini de-ți stă mintea în loc și nu au pic de activitate” consideră sociologul Alfred Bulai. El a adăugat că a dat un exemplu, dar ”Sunt o groază de structuri care nu au obiect de activitate. Sunt și Ministere care nu au obiect de activitate”.
”În mod normal, trebuie să ai un Guvern mult mai redus ca dimensiuni. La noi, ministerele sunt de așa natură încât să dea de păpică la toată lumea. E un aparat întreg. Au creat o masă uriașă administrativă prin ministere și există un paradox inimaginabil. Sunt unii oameni care lucrează de le sar capacele, real, în sectorul public, guvernamental, dar există și zone unde se taie frunze la câini, n-au nicio treabă, spun în cunoștință de cauză” a spus Alfred Bulai.
Val Vâlcu a vorbit despre vizita ministrului Marcel Boloș, cu televiziunea după el, la cafea cu salariații care-l huiduiseră cu o zi înainte: ”Chestii de PR, o prinde la un public superficial. Se plângeau că nu mai pot că lucrează cu imprimantă veche. Băi, de ce au imprimantă la Ministerul Finanțelor, unde totul trebuie să fie digitalizat? Venise unul la televizor: la etajul 5 sunt condiții inumane. Dar s-a gândit vreunul să mute Ministerul? Mai spun că n-au loc în birou, dar la privat, din 6 a mai rămas unul, restul lucrează calculatorul”.
”Dacă noi am digitaliza de-adevăratelea – noi am avut mare noroc cu pandemia, era mult mai rău dacă nu forța pandemia lucrurile în anumite zone – vreau să zic că s-ar putea renunța la jumătate din funcționarii din România (Aia ar fi o economie, a intervenit Val Vâlcu). Cred că ar fi o economie substanțială” a continuat sociologul.
Citește și: Angajații din Finanțe devin speciali. Ministerul dă tonul ”reducerii cheltuielilor bugetare”: Salariile cresc, angajații rămân pe loc și mai înființează și un institut de formare
Vezi mai mult în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
digitalizare
functionare
reducere cheltuieli