Green Deal-ul a pus pe butuci agricultura Franței și Germaniei / „Am venit să vă luăm terenurile!“ / „A fost ca un război în Parlamentul European“
Europarlamentarul Carmen Avram a vorbit despre Green Deal.
Carmen Avram, europarlamentar PSD, a fost invitată la DC News, unde a vorbit despre Green Deal și despre cum efectele acestuia au afectat sectorul agricol din cele mai importante țări europene.
„Partidul Popular European s-a poziționat de ceva vreme împotriva Green Deal din motive electorale pe de o parte. Pe de altă parte, însă, și pentru că țări precum Franța și Germania au început să fie jenate economic din cauza efectelor pe care deja le produce legislația referitoare la Green Deal. Germania înțeleg că deja e într-o situație destul de dificilă.
Ei (n.r. PPE) au votat în favoarea amendamentului care scotea vaca din emisiile industriale. Cei cu o poziție contrară au fost Verzii, care sunt port-drapelul schimbărilor Green Deal, și grupul SND. pentru delegația PSD din România a fost un pic complicat să poată să voteze împotriva a ceea ce își dorea SND“, a spus europarlamentarul român.
CITEȘTE ȘI – EXCLUSIV Vaca, în categoria emisiilor industriale. Carmen Avram atrage atenția asupra „problemei de logică”: Până acum, ce ai făcut, în ultimii 60 de ani? Nu ai ştiut?
„Am venit să vă luăm terenurile“
„Se ia un sector, în principal cel agricol, și se pun peste el straturi și straturi și straturi de legislații. Există acest sector, care este cel mai lovit de Green Deal, care trebuie să aplice încontinuu tot felul de legislații care, în timp ce sunt aplicate, reduc producția. Tu trebuie să lași nelucrat 10% din pământul pe care îl ai, 5% trebuie să-l dai biodiversității și dintr-o dată constați că se diminuează producția.
Proiectul acesta cu restaurarea naturii a fost ca un război în Parlamentul European, pentru că după ce a venit politica agricolă comună cu cerințele ei foarte dure, au venit toate legislațiile cu emisiile industriale, iar peste toate a venit și restaurarea naturii care zicea că „am venit să vă luăm terenurile“. Era o lege, care era foarte tehnică și de aia bătăliile au fost crunte, pentru că erau foarte multe detalii pe care trebuia să le cunoști ca să știi ce să votezi și cum să formulezi ca să nu fie atât de rău“, a precizat, la DC News, europarlamentarul Carmen Avram.
CITEȘTE ȘI – EXCLUSIV Planul de la Bruxelles care ar vrea să inunde 600.000 de hectare de teren arabil din România: Tot ce am făcut din anii `50 trebuia să dispară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News