Un producător auto anunță că ar putea fabrica o mașină electrică cu autonomie de 1.200 km și încărcare în 10 minute
Toyota afirmă că a făcut o descoperire tehnologică care îi va permite să înjumătăţească greutatea, dimensiunea şi costul bateriilor, ceea ce ar putea anunţa un progres major pentru vehiculele electrice.
Al doilea mare producător auto din lume are deja un plan de a lansa până în 2025 automobile cu baterii avansate cu stare solidă, care oferă avantaje în comparaţie cu bateriile pe bază de lichid.
Marţi, compania japoneză a anunţat că a simplificat producţia materialului folosit pentru fabricarea acestora, salutând descoperirea ca fiind un progres semnificativ, care ar putea reduce drastic timpii de încărcare şi ar putea creşte autonomia de deplasare, informează The Guardian.
„Atât pentru bateriile noastre lichide, cât şi pentru cele solide, ne propunem să schimbăm drastic situaţia în care bateriile actuale sunt prea mari, grele şi scumpe”, a declarat Keiji Kaita, preşedintele centrului de cercetare şi dezvoltare al firmei auto japoneze. „În ceea ce priveşte potenţialul, vom urmări să reducem la jumătate toţi aceşti factori”.
David Bailey, profesor de economie de afaceri la Universitatea din Birmingham, a declarat că, dacă afirmaţiile Toyota sunt întemeiate, ar putea fi un moment de referinţă pentru viitorul maşinilor electrice.
Kaita a declarat că firma a dezvoltat modalităţi de a face bateriile mai durabile şi crede că acum ar putea realiza o baterie în stare solidă cu o autonomie de 1.200 km care s-ar putea încărca în 10 minute sau mai puţin.
Compania se aşteaptă să fie capabilă să fabrice baterii în stare solidă pentru vehiculele electrice începând cu anul 2027, potrivit Financial Times.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei