Actualitate

Nevoia presantă pentru a găsi modalități de a lupta cu schimbările climatice a devenit o prioritate pe ambele maluri ale Atlanticului, susține un oficial al Departamentului de Comerț al SUA /video

Pamela Ward (Regional Senior Commercial Officer – Europa de Sud-Est la Departamentul de Comerț al SUA) a vorbit despre importanța cooperării transatlantice, în sectorul energiei, la cea de-a 5-a ediție a Aspen Energy Summit.

„Am avut oportunitatea și norocul de a lucra cu mulți decidenți publici și companii private care se află astăzi, aici, pentru a adresa problemele producției, aprovizionare și securitate de energie în regiunea Mării Negre. Din această experiență știu că pe toți ne unește înțelegerea că actualele realități geopolitice și comerciale atât din regiune, cât și din Uniunea Europeană sau globale, impactează sectorul energiei în moduri pe care abia ni le puteam imagina acum câțiva ani. Invadarea brutală și neprovocată a Ucrainei, de către Rusia, urmată de amenințarea în ceea ce privește aprovizionarea cu energie în Europa au demonstrat natura imperativă a cererii de independență energetică”, a declarat Pamela Ward.

„Totodată, recunoașterea globală a pericolelor schimbărilor climatice și potențialele beneficii economice ale producției de energie regenerabilă, prietenoasă cu mediul, duc către un curent de diversificare energetică și tehnologii verzi. Statele Unite, atât la nivelul guvernului, cât și la nivelul companiilor din industrie, sunt extrem de conștiente de provocările energetice care există pentru țările din Sud-Estul Europei și Uniunea Europeană, în general. Suntem fideli parteneriatului nostru transatlantic și vrem să fim parte la soluții pentru aceste provocări.

Administrația Biden a lucrat cot la cot cu partenerii și aliații europeni pentru a combate atât amenințările la adresa securității energetice, cât și pentru a se asigura că europenii au suficientă energie pentru a produce căldură pe parcursul iernii. Și, din moment ce nevoia presantă de a găsi modalități de a lupta cu schimbările climatice a devenit o prioritate pe ambele maluri ale Atlanticului, ne alăturăm Uniunii Europene în eforturile de decarbonizare – care a devenit inima politicilor de comerț – și de accelerare a unei tranziții către o economie cu zero emisii nete. Prin inițiativa transatlantică pentru comerț sustenabil, Statele Unite și Uniunea Europeană întăresc angajamentul către o piață transatlantică verde. În lumina nevoii de investiții, pe ambele maluri ale Atlanticului, pentru a crea o economie verde și baze industriale, Uniunea Europeană și Statele Unite, tocmai au lansat un dialog verde, pentru ne asigura că programele au continuitate”, a continuat aceasta.

Oficialul american laudă implementarea proiectului reactorului modular

„Statele Unite vor să sublinieze că, în economia energetică verde a viitorului, (Washington-ul) și Uniunea Europeană vor coopera deschis și transparent, într-o manieră coordonată, respectând angajamentul comun, fără să acționeze pe cheltuiala celuilalt. Politicile și cooperarea interguvernamentală sunt cheia pentru a susține și a diversifica viitorul energetic. Acesta și cazul inovațiilor sectoarelor noastre private. Companiile americane și liderii tehnologici, alături de multe domenii de energie regenerabilă, sunt mai mult decât dispuse să ofere soluții, produse și servicii, pentru a ajuta la evoluția viziunii de energie verde și pentru a ajuta Europa de Sud-Est la realizarea independeței și securității energetice. Sunt mândră de eforturile ambasadei, alături de eforturile Guvernului României, în a avansa implementarea reactorului modular,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button