Comentarii

Maia Sandu e Moldova! Moldova e Europa! Europa e la Chișinău

Reuniunea liderilor a 47 de state, care se desfășoară în capitala țării de peste Prut, reprezintă cel mai important eveniment politic de la declararea independenței, în august 1991. Drumul spre aderare va fi unul lung, greu și complicat, dar se va încheia cu ieșirea definitivă a Moldovei de sub sufocanta influență a Rusiei.

  • Summit-ul Comunității Politice Europene a reunit șefii de stat și de guverne ale celor 27 de membre a Uniunii, dar și liderii altor 20 de țări de pe bătrânul continent.
  • La începutul lunii februarie din acest an, Volodimir Zelenski a făcut o declarație, percepută ca un duș rece, atât la Chișinău sau Washington, cât și în mai multe capitale europene.
  • Partidul ȘOR, pro-rus, a fost izolat și i s-au tăiat liniile de finanțare din Rusia, iar statele europene, inclusiv România, au oferit ajutoare financiare pentru ca Moldova să supraviețuiască economic.
  • Maia Sandu: Timp de 34 de ani au încercat să ne blocheze viitorul, să ne dezbine, să ne țină în sărăcie, să ne șantajeze, au vrut să fim dependenți, au vrut să înghețăm, să cădem. Dar noi am rezistat! 
  • Roberta Metsola: Sunt aici să aduc un mesaj – Europa este Moldova! Moldova este Europa! Și Moldova nu este și nu va rămâne singură!

Privirea ei obosită se oprește, uneori, pe obiecte nedefinite ce se pierd în orizont, căutând, în zadar, un sprijin solid pentru salvarea lumii fragile care gravitează în jurul ei.

Dincolo de imaginile editate pentru publicarea pe rețelele sociale, cearcăne de nesomn și riduri s-au adunat sub ochii ei.

Maia Sandu n-a trecut fără urme de răni prin războiul din umbră care amenință încă dispariția micului stat vizat de mașinațiunile și amenințările Kremlinului.

La Chișinău se desfășoară cel mai important eveniment politic găzduit de Republica Moldova de la declararea independenței, din august 1991.

VIDEO. Maia Sandu a reușit să facă pași importanți în ce privește apropierea de Uniunea Europeană, rupând legăturile cu Rusia

Summit-ul Comunității Politice Europene reunește șefii de stat și de guverne ale celor 27 de membre a Uniunii, dar și liderii altor 20 de țări de pe bătrânul continent, printre care Rishi Sunak, prim-ministrul Marii Britanii, dar și pe Osmani Sadriu Vjosa, președinta Kosovo, și Alexander Vucic, președintele Serbiei, între cele două țări înregistrându-se tensiuni și confruntări violente în ultimele zile.

Alerta dată de președintele Ucrainei

La începutul lunii februarie din acest an, Volodimir Zelenski a făcut o declarație, percepută ca un duș rece, atât la Chișinău sau Washington, cât și în mai multe capitale europene.

„Am informat-o pe Maia Sandu că există un plan rusesc, detaliat, privind destabilizarea situației politice din Republica Moldova”, a declarat președintele Ucrainei, la acea vreme.

„Documentul arată cine, când și prin ce metode vrea să distrugă Moldova,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button