Politica

Deca a uitat că e ministru. Chirieac: O deranjează foarte tare lumina reflectoarelor şi politica

Ligia Deca, ministrul Educației, a uitat că este… ministru. A vrut să meargă la microfon, în Guvern, când a fost chemat consilierul prezidențial. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat gafa făcută.

„Nu a metabolizat această funcţie. Este o vraişte în legile astea ale Educaţiei, în momentul acesta. Dânsa este inexistentă. Vă daţi seama ce nivel de comunicare profesionist, în privinţa legilor educaţiei? Sunt atâtea nemulţumiri în rândul părinților, în rândul elevilor. Ce să spunem… Este nimeni acolo. La Ministerul Educaţiei, nu avem ministru, în acest moment. Acesta este adevărul. Nu întâmplător, USR vrea să atace la CCR aceste legi ale Educaţiei. Ce să fie în zona asta?

Probabil, fiind consilier al preşedintelui stai la fereală, nu ieşi, nu te cunoaşte lumea, eşti un expert. Eu nu contest. Poate că doamna Deca este un specialist în Educaţie, dar, ca ministru, trebuie să ai, categoric, această componentă politică pronunţată de comunicare, de a convinge lumea că reforma este potrivită, că legile astea vor îmbunătăți învăţământul. Nu există toate aceste componente. În afară de a face plecăciuni… Dânsa este, în continuare, reglată pe funcţia de consilier prezidenţial şi o deranjează foarte tare lumina reflectoarelor şi politica. De ce s-o fi băgat în asta numai domnia sa ştie”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Cine este Ligia Deca

Ligia Deca a fost consilier prezidențial în Departamentul de Educație și Cercetare de la Palatul Cotroceni, fiind cea care a coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul ”România educată”.

Iată cum era descrisă pe site-ul Administrației Prezidențiale, înainte de a prelua funcția de ministru al Educație, la propunerea PNL-ului: 

”Ligia Deca (n. 1982) este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012).

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale, cu o activitate științifică ce a vizat subiecte variate, de la internaționalizarea educației superioare la practicile educaționale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană etc. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial”. 

  Fiți la curent cu ultimele noutăți.

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button