Legile Educației. Monica Anisie, ministrul Educației în Guvernul Orban, gafă mare în Senat / video
În ziua în care se votează Legile Educației, în plenul Senatului a luat cuvântul Monica Anisie.
Monica Anisie a fost ministrul Educației și Cercetării al României începând cu 4 noiembrie 2019 până pe 23 decembrie 2020, fiind ministrul educației în ambele guverne Ludovic Orban. Acum este senator și președintele Comisiei pentru învățământ din Senat.
Când a vrut să-și exprime punctul de vedere în Senat privind Legile Educației, Monica Anisie a făcut o greșeală majoră, un dezacord. Culmea este că a făcut greșeala citind de pe o foaie, nici măcar nu vorbea liber.
„Aceste legi este despre viitor”, a zis Monica Anisie la tribuna Senatului, în timp ce-și citea discursul de pe o foaie. Desigur, formula corectă era: „Aceste legi sunt despre viitor”.
Paradoxal este că greșeala vine de la… un profesor de limba română. Monica Anisie a predat această materie.
Vedeți mai multe aici:
Legile Educației sunt la vot, în plenul Senatului, astăzi, pe 22 mai 2023.
Comisia de învăţământ a Senatului a dat, joi, raport favorabil cu amendamente admise şi respinse proiectului legii învăţământului superior, USR votând împotrivă.
USR a propus, într-o adresă înregistrată la Biroul permanent, ca rapoartele să fie acordate până pe 15 iunie, pentru a permite „o dezbaterea serioasă” a proiectelor legilor educaţiei.
Senatul e for decizional pentru aceste proiecte.
VEZI ȘI: Scandal la Senat – se votează Legile Educației. Ligia Deca se spală pe mâini de salariile profesorilor: Nu sunt în Legile Educației / video – https://www.dcnews.ro/scandal-la-senat-se-voteaza-legile-educatiei-ligia-deca-se-spala-pe-maini-de-salariile-profesorilor-nu-sunt-in-legile-educatiei-video_917183.html
VEZI ȘI: Nu este prima dată când Monica Anisie face praf limba română – TEXT REPUBLICAT DIN 1 SEPTEMBRIE 2020:
Pentru că m-a frapat mesajul transmis de Monica Anisie, ministrul Educației, profesoară de limba și literatura română chiar pe 31 august, Ziua Limbii Române, am vorbit cu un profesor alături de care am tras câteva concluzii.
Discuția am avut-o cu o profesoară de limba și literatura română. Textul ministrului Monica Anisie este fad, formal, cu termeni de dicționar, nimic afectiv pentru limba română, pentru care, se presupune, că s-a făcut profesoară de această materie. Confuz și arid, textul este dedicat lingușelii UE și activității de colaborare a ministerului cu nu-știu-ce asociație, nicidecum limbii române. Ultimul paragraf este monumental de snobistic, menit să șocheze pe toți cei care mai țin minte dezacordurile, pleonasmele și cacofoniile din exprimarea fals intelectuală și, vorba dumneaei, construită.
De altfel, „contextualizarea românismului” are numai trecut și viitor, iar prezentul se manifestă doar prin câteva semne construite și trăite „cronologic”. Cele două metafore din final sunt ridicole și, dacă n-ar fi despre limba română, ar fi chiar amuzante!: limba nobilă, dar mai ales „plină de rod”!
Singura râvnă a Monicăi Anisie a izvorât din snobismul de a șoca, din dorința de a părea o intelectuală care să-i uimească pe toți cei care nu au uitat:
* stâlcirea cuvântului „PEPSIGLASUL”;
* pleonasmul „URMEAZĂ ÎN PERIOADA URMĂTOARE”;