Actualitate

Banca Naţională a României: Leul s-a depreciat în raport cu euro şi francul elveţian

Leul s-a depreciat în raport cu euro şi francul elveţian. Sursa foto: DC NEWS

Moneda naţională s-a depreciat, marţi, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9462 lei, în urcare cu 0,97 bani (+0,20%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9365 lei. 

Pe de altă parte, leul a câştigat teren în faţa dolarului american, care a fost cotat la 4,5382 lei, în scădere cu 0,53 bani (-0,12%), comparativ cu luni, când s-a situat la 4,5435 lei.

Moneda naţională s-a depreciat şi în raport cu francul elveţian, calculat de BNR la 5,0842 lei, în creştere cu 1,98 bani (+0,39%), faţă de 5,0644 lei cotaţia anterioară.

Gramul de aur s-a ieftinit, marţi, până la valoarea de 293,1917 lei, de la 294,4610 lei, în şedinţa precedentă.

Vezi și: În prag de criză un specialist dă un sfat la care puțini români se gândesc: Metoda prin care pot economisi și cei cu venituri foarte mici

Cu o inflație încă uriașă și o explozie a prețurilor la alimente, mulți români se tem că ce e mai rău abia acum urmează iar o posibilă criză la face și mai dificil nivelul de trai.

În acest sens revine în discuție importanța unor econmii, fie ele cât de mici. Orice economie va ajuta la trecerea mai ușor printr-o criză. Desigur, pentru românii cu venituri mici și foarte mici a pune bani deoparte reprezintă o adevărată provocare. 

Profesorul de economie Cristian Năsulea, în emisiunea ”D`Economic News” realizată de Alex Vlădescu la DCNewsTV, a explicat importanța economiilor și a oferit un pont interesant prin care și cei cu venituri foarte mici pot economisi.

„Trebuie să înțelegem că situația economică actuală e departe de a fi ideală și să încercăm să ne comportăm mult mai rezonabil și prevăzător. Există modele de economisire cu 30% din venituri pe care ar trebui să-i punem deoparte indiferent cât de mici ar fi veniturile. Și mult mai multă chibzuință atunci când cheltuim.

Acestea sunt mult mai importante acum deoarece ne aflăm în fața unei situații în care există riscul să ne trezim fără loc de muncă pentru o perioadă de timp sau cu niște costuri mult mai mari pentru anumite categorii de produse. Nu ar trebui să ne bazăm pe nimeni care să vină și să ne salveze. Trebuie să fim pregătiți să rezistăm unei perioade care probabil nu va fi foarte lungă, în care lucrurile nu vor merge foarte bine, dar trebuie să ne descurcăm.  

Citește mai multe AICI.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button