Externe

Care este cauza morții lui Harry Belafonte? Celebrul artist s-a stins din viaţă

Legendarul cântăreț, acrtor și activist a murit marți, la domiciliul său din Manhattan, New York. Harry Belafonte era apreciat pentru muzica sa inconfundabilă, dar și pentru implicarea în mișcarea pentru drepturile civile.

Potrivit purtătorului său de cuvânt de ani de zile, Ken Sunshine, celebrul artist s-a stins la domiciliul său din New York, Manhattan, din cauza unei insuficiențe cardiace, transmite okmagazine.ro. Harry Belafonte avea 96 de ani şi era căsătorit cu Pamela Frank.

Melodii precum „Jamaican Farewell”, „Jump in the Line” și în special „The Banana Boat Song” au devenit extrem de populare. El a devenit forța motrice din spatele cântecului de succes „We Are the World”, care a reunit mai multe celebrități, pentru conștientizarea foametei și a lupta împotriva acesteia în anii 1980.

Belafonte declara pentru revista Rolling Stone, la lansarea unei antologii pentru a marca împlinirea vârstei de 90 de ani, pe 1 martie 2017, că muzica era o modalitate prin care el exprima nedreptățile din lume.

Ca lider de culoare care a explorat teme rasiale în filmele anilor 1950, Harry Belafonte s-a îndreptat către mișcarea pentru drepturile civile din SUA. În anii 1960 a făcut campanie cu Martin Luther King Jr, iar în anii 1980, a lucrat pentru a pune capăt apartheidului în Africa de Sud și a coordonat prima vizită a lui Nelson Mandela în Statele Unite.

Chiar și spre bătrânețe, Belafonte încă vorbea despre egalitatea rasială și a veniturilor și îl îndemna pe președintele Obama să facă mai mult pentru a-i ajuta pe cei săraci. A fost copreședinte al Marșului Femeilor de la Washington, care a avut loc a doua zi după ce Donald Trump a fost inaugurat ca președinte în ianuarie 2017. A fost printre personalitățile care au semnat o petiție online destinată să denunțe derapajele verbale ale lui Trump.

Belafonte a călătorit prin lume ca ambasador pentru UNICEF, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, în 1987 a înființat o fundație SIDA. În 2014 a primit un premiu al Academiei pentru munca sa umanitară.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button