Lecția dată de copii lui George Simion și generația care și-a atins limita
Directoarea unui liceu de elită din București, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, și-a umilit colegii și elevii, dându-i microfonul, pentru prima zi de școală, lui George Simion.
A fost prea mult pentru copii, care au reparat abdicarea de la decență huiduindu-l pe politicianul care nu se ferește de teze extremiste.
Momentul în care George Simion e huiduit de liceeni
George Simion a profitat de prima zi de școală ca să aibă un discurs la liceul „Gheorghe Lazăr” din București. Le-a zis elevilor să se țină de carte și să nu plece din țară. Partea interesantă a fost însă înainte de discurs. Momentul lui George Simion a fost marcat de huiduieli din partea unora dintre cei prezenți. Astfel, devine și un politician notoriu pentru încă ceva: elevii nu doar că l-au ignorat, cum fac în general cu diverși primari, miniștri și alții la deschiderea anului școlar, ci au reacționat la prezența lui cu fluierături.Surpriza de pe fața lui rămâne în videoul ăsta pe care, probabil, liderul AUR nu l-ar vrea dat mai departe. Așa că faci cum simți: îl ignori sau, din contră, îi dai share intergalactic.Mai multe detalii aici: https://bit.ly/SimionlaLazar
Publicată de VICE România pe Luni, 5 septembrie 2022
Obiceiul acesta voievodal, ca politicienii să coboare lângă preot în curțile școlilor, pentru prima zi de școală, e acceptat de elevi ca o formalitate care ține de cultura generației vechi.
Dar în cazul colegiului bucureștean a fost mai mult: conducerea liceului a acceptat să-i transforme pe elevi în piedestal pentru un politician șarlatan, periculos pentru România. A fost nevoie ca elevii să se disocieze de tentativa politicianistă.
Problema nu este George Simion, ci un profesor director de liceu care, dându-i microfonul lui George Simion, a legitimat o platformă politică extremistă.
Îmi pare rău că nu am plecat la timp din țară a fost, probabil, fraza cel mai des spusă de părinții ai căror copii încă merg la școală în România. Imediat după, se aude respirația de ușurare a celor ai căror copii sunt de vârsta facultății, așa că au putut să se extragă din sistemul românesc de învățământ, care poate s-ar putea salva, dacă nu ar fi uzurpările politice și ambiția orwelliană a președintelui Iohannis de a fi numit reformator al Educației.
Și nu e vorba despre toaletele din curtea școlilor, deși la finalul reformei prezidențiale nu avem nici doctorate nu doar cinstite, ci și calitative, nici toalete decente pentru copiii de la sate.
Teza aceasta că toaleta din fundul curții nu are legătură cu reușitele educaționale ale copiilor face parte din mitologia de îndoctrinare comunistă, potrivit căreia cartea citită la lumina lumânării îl propulsează pe copilul sărac direct în fabrica de la oraș. Tot aici se spunea că marii poeți și scriitori, pictorii, muzicienii, cu toții s-au ridicat din colbul satului și au ajuns în manuale.
În 2020, 1.582.000 de copii din România (36,3%) se aflau în risc de sărăcie sau
excluziune socială.