Comentarii

Hai hui prin satul mondial și prin cocioaba noastră

Deosebiri ce țin de bomba atomică.

Ce diferență este între tentativa de asasinat a lui Salman Rushdie și cea a lui Aleksei Navalnîi? Simplu, diferită este doar arma crimei, în primul caz cuțitul, în al doilea noviciokul.

Dar între Iran și Rusia? În privința atentatelor, niciuna, ambele au vrut să scoată de pe scena vieții oamenii care le stăteau ca un ghimpe-n coastă.

Atunci de ce Iranul este stat terorist, iar Rusia nu, din cauză că ultima are arme nucleare, iar islamiștii iranieni nu? Deci cine are bomba atomică nu este declarat oficial stat terorist…

De la Teheran așa se văd lucrurile, de acolo și dorința iranienilor de a construi bomba atomică. Iar cu politica asta progresistă europeană și americană care nu apără ideile, ci doar averile & afacerile, lucrul acesta se va întâmpla cu siguranță, iar lumea va deveni un loc cât se poate de nesigur.

Iar pentru început cele două state vor face schimb de arme: o dronă iraniană pentru câteva grame de noviciok.

Privind în jur domnul Ciolacu prinde ceva curaj

Nici nu mă gândeam că domnul Ciolacu nu va fi viitorul prim-ministru, atunci când jumătatea de roată a generalului Ciucă se va termina de rotit.

Că va face asta pentru a nu vârî zâzanie între grupările Firea și Grindeanu, că va face asta pentru a promova în Guvern proiectele social democrate de tipul ,,ne împrumutăm ca să dăm, că de produs să producă alții” sau ,,la dracu’ cu PNRR că nu e Saligny”, chiar că nu contează.

Eu cred că domnul Ciolacu a aruncat o privire ca păstorul din vârful muntelui care-și numără oile și și-a zis că, dacă domnul Iohannis poate la Cotroceni și poftește la NATO, iar generalul Ciucă poate la Guvern, deși ascultă ce-i spune PSD, înseamnă că poate și dumnealui. La drept vorbind, ar fi mai simplu ca el să ia deciziile de capul domniei sale în mod direct, nu prin intermediari sau prin interminabilele ședințe ale coaliției.

Trebuie să-i dăm dreptate liderului PSD care, privind clasa politică, prinde, vorba lui Creangă, ceva curaj. O singură nedumerire mai am, totuși: ce asemănare este între NATO și Cotroceni?

Unde dai și unde crapă.

Ideologia, de orice fel va fi fiind dumneaei, este un mod îngust de a interpreta lumea. Ideologia este un set de reguli care nu țin cont de cel mai esențial lucru, modul natural de a fi al omului și al societății.

Asta a făcut și China comunistă cu a dumneaei politică ,,Zero covid”, a aplicat niște reguli ideologice în combaterea unei pandemii. Rezultatul a fost încetinirea drastică a economiei chineze în luna lui iulie și scăderea prețului petrolului. Dai cu toporul ideologic într-o tulpină și se usucă o pădure de bambus.

Pentru că virusurile sunt prea mici ca să le prindă tovarășii comuniști și să le interneze într-un lagăr,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button