Românii din diaspora care se întorc în țară pot primi până la 200.000 de lei. Care este condiția
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Românii de peste hotare care revin în România ar putea primi până la 200.000 de lei. Iată care este condiția…
Românii din diaspora care vor să revină în ţară şi să investească într-o afacere prin care vor fi create cel puţin două locuri de muncă pot obţine finanţare de până la 200.000 de lei prin intermediul Programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie, anunţă Ministerul Turismului. Aplicanţii care îşi asumă înfiinţarea unui singur loc de muncă vor putea primi maximum 100.000 de lei. Pentru a accesa programul, cu un buget total de peste 20 de milioane de lei, aplicanţii trebuie să facă dovada domiciului sau a rezidenţei în străinătate, scrie Rador.
Ce trebuie să știi despre cum poți aplica la cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation
Firmele care doresc să îmbunătăţească performanţa economică a noilor afaceri pe care le administrează vor putea obţine fonduri nerambursabile în valoare maximă de 200.000 lei în cadrul celei de-a treia ediţii a programului Start-Up Nation, lansată marţi.
Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) anunță că pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro, aplicanţii pot să se înscrie cu profil, user şi parolă generate. De asemenea, vor completa, semna electronic, încărca şi transmite formularul de înscriere.
„19 IULIE, ORA 10:00 – Au început înscrierile pentru cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation!
Aplicanții pot completa, semna electronic, încărca și transmite formularul de înscriere pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro.
Platforma informatică va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 01 septembrie, ora 20:00 a ultimei zi de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului vă stă la dispoziție pentru orice întrebare referitoare la procesul de înscriere, prin intermediul numărului de call-center 0219059! Vă dorim mult succes!”, a transmis Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.
Alte aspecte importante despre Programul Start-Up Nation
Un aspect important de care beneficiarii programului trebuie să ţină cont se referă la obligativitatea achiziţionării a două plăcuţe informative care vor fi plasate astfel: o plăcuţă în interiorul spaţiului de la locaţia de implementare a proiectului (indoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru vizitatori (recepţie, secretariat, loc de aşteptare etc) şi o plăcuţă în exteriorul spaţiului de la locaţia de implementare a proiectului (outdoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru clienţi, pe lângă spaţiul unde se desfăşoară activitatea (faţada stradală, intrare în clădire etc).
Cererile vor fi finanţate în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.
Aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) pot obţine maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.
Aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea a două locuri de muncă prin intermediul programului Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) –