Comentarii

Distrugerea lumii, planul B al lui Vladimir Putin

  • Strategia liderului de la Kremlin e una nebunească, iar obiectivul lui e să arunce întreaga omenirea în aer.
  • Putin a devenit atât de agresiv încât riscă să împingă Rusia într-o confruntare nucleară cu NATO.
  • Președintele Rusiei e convins că, dacă perturbă piețele, iar prețurile la energie cresc, atunci americanii și europenii se vor revolta.
  • Putin a profitat decenii de investițiile occidentale, a profitat de cererea mare de materii prime venite din partea economiilor dezvoltate și, treptat, a creat o politică a violenței și șantajului.

Pentru ca războiul din Ucraina să se oprească, Vladimir Putin, într-un fel sau altul, trebuie scos din joc. 

După micile victorii obținute de armata rusă în Lugansk și cucerirea acestei regiuni, comandanții militari ruși au anunțat că vor merge până la capăt, așa cum le-a cerut președintele.

“Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei Nikolai Patruşev a declarat în data de 5 iulie că operațiunea militară rusă din Ucraina va continua până când Rusia își va atinge obiectivele de a proteja civilii de , vor continua operațiunile de și demilitarizare a Ucrainei”, se arată în raportul publicat de Institutul pentru Studiul Războiului.

Kremlinul “va obliga această țară să fie permanent neutră, o barieră între Rusia și NATO, oficialul reafirmând întocmai obiectivele pe care președintele rus Vladimir Putin le-a anunțat în discursul său din 24 februarie, de la începutul războiul”, se precizează în documentul citat.

Cât mai multe pagube

Strategia lui Putin e una nebunească, iar obiectivul lui e să arunce întreaga lume în aer, susține scriitorul Douglas E. Schoen, care a publicat cartea Marele Plan al lui Putin (Putin’s Master Plan).

“Putin a devenit atât de agresiv încât riscă să împingă Rusia într-o confruntare nucleară cu NATO. În timpul Războiului Rece, lumea a fost norocoasă să evite o confruntare cu bombe atomice între SUA și Uniunea Sovietică. Din nou, trebuie să avem un mare noroc”, a scris Douglas E. Schoen, în cartea sa.

“Ambițiile lui Putin nu se limitează la teritoriile fostei Uniuni Sovietice, mai mult, el a început să pună la îndoială dacă fostele sunt în mod legal independente de Rusia. De asemenea, Putin țintește țări ca Bulgaria și Slovacia pentru a extinde influența Rusiei”, a mai subliniat scriitorul american.

Liderul de la Kremlin realizează că puterea Rusiei e pe sfârșite, că sistemul său politic e falimentar, iar economia s-a prăbușit, fiind conștient că mai devreme sau mai târziu populația se va întoarce împotriva lui.

Raționamentul său e unul simplu – în timpul care i-a mai rămas să provoace omenirii (Occidentului) cât mai multe pagube, aplicând zicala “După mine, potopul”. 

E și cauza pentru care a decis să taie alimentarea cu gaze a Germaniei, pe neanunțate, a decis să oprească transferul de petrol din Kazahstan către terminalele de la Marea Neagră, iar oamenii săi, cum ar fi Dimitri Medvedev continuă să amenințe cu folosirea armelor nucleare.

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button