Politica

Factorii de care depinde Guvernul PNL – PSD: Sunt doi. Cristian Pîrvulescu: Asta ar fi alternativa

Sursa Foto: Guvernul României

Cât timp va mai dura Guvernul Ciucă? O întrebare care a primit un răspuns din partea analistului politic Cristian Pîrvulescu.

În general, instabilitatea politică stă la baza stagnării, a discontinuității și a regresiunii în cele mai multe cazuri și  poate fi cauzată de o serie de factori precum rivalitatea politică, insuficiența resurselor economice sau simpla apropiere geografică de națiunile aflate în conflict.

Invitat în emisiunea News Pass, realizată la B1TV, analistul politic Cristian Pîrvulescu a explicat care sunt cei doi factori de care atârnă soarta Guvenului Ciucă și cât timp va mai rezista actualul executiv în fruntea țării.

”Va dura încă o vreme. Nu vă pot spune că va dura până în 2024 dar e foarte probabil să dureze până în 2023 și cred că și rocada se va realiza. După rocadă, lucrurile vor deveni ceva mai complicate, dar în funcție de situația generală. Sunt foarte multe variabile: războiul din Ucraina și efectele asupra economiei locale și generale. În cazul în care impactul geopolitic al războiului e mare, Guvernul va rămâne pentru că nimeni nu își dorește o situație ca în Bulgaria care, după cum vedeți, se îndreaptă către al patrulea rând de alegeri anticipate în doi ani de zile. Pentru că asta ar fi de fapt alternativa. Dar dacă situația se liniștește din punct de vedere geopolitc, putem să vedem o schimbare a raporturilor de guvernare înaintea alegerilor din 2024”, a fost de părere analistul politic Cristian Pîrvulescu. 

Citește și…

Val Vâlcu – Avem un război intern și o armată de cotropitori: vreo 300 de mii de bugetari

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre armata din România, care atârnă greu în bugetul statului, fiind și bine plătită. A deschis, astfel, un subiect sensibil, perceput de toată societatea civilă, dar ignorat de ”societatea politică”. 

Prea mulți bugetari, prea bine plătiți și foarte inutili sunt duși în spate de cei din sectorul privat. Cu siguranță majoritatea celor din afara sistemului au gândit măcar o dată acest lucru.

În cadrul emisiunii News Pass, de la B1 TV, jurnalistul Val Vâlcu a declarat: ”Avem un front în interior, avem un război în interior. Deci este o armată de cotropire, o armată de invadatori: vreo 300 de mii de bugetari în plus, dacă nu 400 de mii, care nu doar că își iau tributul, salariile de stat degeaba, dar blochează firmele private atunci când acestea produc. Am tot dat exemplu Monitorul Oficial, care tot stau și bat la mașină nume cu nume, nu acceptă cu stick-ul. De ce? Ca să justifice sutele de angajați”, a precizat Val Vâlcu. 

Digitalizarea poate fi un pericol pentru funcționarii publici?

”Aici se rupe filmul pentru că această armată de 200 – 300 de mii de bugetari vor duce atacul la digitalizare. Dacă se blochează digitalizarea, vor rămâne fără nici o justificare”, a precizat Val Vâlcu. 

Citește mai mult AICI.

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button