Politica

Modificări la regimul fiscal. Coaliţia de guvernare se întrunește pentru a stabili ce se întâmplă cu impozitul progresiv, taxa de solidaritate, dar şi deduceri pentru salariile mici

Modificări la regimul fiscal. Coaliţia de guvernare se va întruni pentru a stabili ce se întâmplă cu impozitul progresiv, taxa de solidaritate, dar şi deduceri pentru salariile mici / Sursa foto: Facebook Guvernul României

Coaliţia de guvernare se va întâlni miercuri pentru a stabili modificările ce vor fi aduse regimului fiscal. 

În timp ce social-democraţii propun, printre altele, introducerea impozitului progresiv, a unei taxei de solidaritate pe multinaţionale, dar şi deduceri pentru salariile mici, liberalii au dat asigurări că nu vor renunţa la cota unică şi nici nu vor susţine vreo formă de suprataxare pentru marile companii.

Marţi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a insistat într-o postare pe Facebook că România nu mai poate continua cu un sistem fiscal învechit şi nedrept, care produce dezechilibre economice şi inechitate socială. El a argumentat că marea majoritate a statelor europene au renunţat de mulţi ani la cota unică.

Anterior, preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirmase că stabilitatea economică şi protejarea locurilor de muncă vor fi asigurată prin menţinerea cotei unice de impozitare.

Citește și – Cristian Băcanu (PNL): Mediul de afaceri a intrat în panică din cauza celor care ies şi vorbesc fără să aibă o înţelegere înainte în coaliţie despre impozitarea progresivă

Deputatul PNL Cristian Băcanu a transmis un mesaj ”pentru cei care ies şi vorbesc fără să aibă o înţelegere înainte în coaliţie despre impozitarea progresivă”. Acesta a subliniat faptul că în momentul în care s-a vorbit public despre eliminarea cotei unice, mediul de afaceri a intrat în panică. 

”În momentul în care am ieşit şi am vorbit de eliminarea cotei unice, întreg mediul de afaceri a intrat în panică. După ce a început războiul din Ucraina, sunt multe companii care se gândesc să îşi redirecţioneze investiţiile planificate în Ucraina şi Rusia către statele din Flancul estic, România, Bulgaria, Cehia, Polonia, Ungaria, sau vor să îşi mute nişte investiţii din cele două ţări”, a declarat Cristian Băcanu.

”Auzeam nişte politicieni mai ales din partea stângă, de la PSD că în Franţa e 25% impozitul, sau în Germania. Nu suntem în competiţie cu Franţa şi Germania, ci cu Bulgaria, cu Polonia, cu Ungaria, sunt parteneri ai noştri în NATO şi UE, dar suntem în competiţie la atragerea investiţiilor. Cel mai rău acum este să ne jucăm de-a fiscalitatea. O să dorm bine la noapte ştiind că avem în continuare cotă unică şi că sunt nişte ajustări pe fiscalitate, nu modificări foarte mare, dar o să dorm cu un regret că am deschis nişte discuţii sterile, despre modificarea fiscalităţii şi că întreg mediul de afaceri a intrat în panică.”, a spus Băcanu.

”Începe o perioadă de reajustări în zona estului, în care investitorii vor pleca dinspre est şi vor veni către noi. Noi trebuie să fim cu ochii pe butelie pe aceste investiţii, să atragem aceşti investitori, să avem un mediu de afaceri care să se bucure de predictibilitate”, a declarat Cristian Băcanu,

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button