Externe

ALCOOLUL şi DROGURILE la volan, aspru pedepsite. ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru şoferii care provoacă ACCIDENTE MORTALE

Noua legislație din Marea Britanie prevede pedepse foarte aspre pentru şoferii care provoacă accidente mortale. Aceştia ar putea primi condamnări pe viață.

Legislața va intra în vigoare săptămâna aceasta, iar Judecătorii vor putea pronunța condamnări pe viață în cazul șoferilor periculoși care provoacă accidente mortale și șoferilor neglijenți care ucid în timp ce sunt la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor, relatează BBC, citat de digi24.ro. 

În prezent, pedeapsa pentru infracțiunile de acest gen este de maxim 14 ani de închisoare. „Cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea de a-și petrece restul vieții în spatele gratiilor”, a spus ministrul Justiției Dominic Raab.

Modificările intră în vigoare ca parte a Legii privind poliția, criminalitatea, sentințele și instanțele. Noua legislație va incrimina, de asemenea, vătămarea corporală gravă ca urmare a conducerii neglijente, ceea ce înseamnă că cei care provoacă răni pe termen lung, sau permanente, se vor confrunta și cu pedepse mai aspre.

Guvernul vrea ca pedepsele să „reflecte gravitatea crimelor și nenorocirea pe care șoferii criminali o lasă în urma lor. Au fost pierdute prea multe vieți din cauza unui comportament nesăbuit la volan, care a devastat atâtea familii”, a mai spus Raab.

„Șoferii care manifestă un comportament rău pe drumuri reprezintă un pericol pentru noi toți. Cei care se comportă fără a ține cont de riscul pe care îl prezintă merită cele mai aspre pedepse atunci când acțiunile lor fură viețile altora”, a declarat Steve Gooding, directorul Fundației RAC.

Clujul se află în top 4 la numărul accidente produse într-un an cu 1.069 de accidente. Acesta este întrecut de București cu 3.097 de accidente, Iași cu 1.155 de accidente și Constanța cu 1.084 de accidente. Conform statisticilor, într-un singur an, 60 de oameni și-au pierdut viața în județul Cluj în urma accidentelor.

Citeşte şi: Clujul, în topul județelor „periculoase” din România, după numărul de accidente rutiere. Câte persoane mor anual

 » Citește în continuare articolul

Related Articles

Back to top button