Clotilde Armand, acuzată că a atribuit, în spatele ușilor închise, un contract de 10 milioane de lei pentru trei firme, pe patru luni. Scandalul gunoiului, nou episod
Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, o acuză pe primarul Clotilde Armand că a dat 10 milioane de lei, de la sine putere, pentru trei companii ”preferate”, în vederea sortării selective a gunoiului din Sector. Contractul este pe doar patru luni, conform acestuia și nu a fost supus unei licitații deschise, din contră, nici măcar Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 nu ar fi fost informat anterior.
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, arăta cum, în miezul nopții, spăla Calea Victoriei, astăzi loc de promenadă în weekend, amintește Ioana Constantin, în emisiunea pe care o realizează la B1TV. Totuși, există niște recomandări aprobate în Consiliul General, care spun clar de câte ori trebuie spălate străzile, cu ce frecvență. Deși unii primari se laudă cu spălatul străzilor, aceasta este o obligație ce ține de curățenia dintr-un oraș, respectiv sector. Să nu uităm totuși despre scandalul gunoiului din Sectorul 1. ”Noi, în Sectorul 1, ne-am confruntat cu foarte multe probleme, pentru că gunoiul era la el acasă, pe stradă, de asta au apărut și șobolanii” a punctat Ioana Constantin în emisiune. După ce gunoiul trona pe străzi, acum Sectorul 1 se laudă cu sortarea selectivă.
Negociere fără publicare, cu rezultat fix: 10 milioane de lei pentru patru luni
Dar, surpriză, Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, a ieșit la tablă în direct la TV, unde a afirmat că ”anul trecut, Sectorul 1 a terminat anul cu 431 de milioane de lei pentru investiții necheltuiți. Este un record în România, negativ, bineînțeles. Anul trecut, banii efectiv nu au fost investiți în sector. Mii se primării din țară și-ar dori acești bani pentru investiții. Al doilea lucru, acum două săptămâni, primarul Sectorul 1, Clotilde Armand, a dat trei contracte de sortare selectivă a gunoiului prin NFP, adică negociere fără publicare. Adică a luat frumos firmele, a închis ușa, a discutat cu ele. Aici e problema din punctul meu de vedere”.
Ai o lege… degeaba?
”Ai o lege în țara asta, ai trecut de 100.000 de euro, trebuie să mergi în licitație publică deschisă” a punctat Daniel Ciungu, arătând că pentru doar patru luni se plătesc celor trei firme nu mai puțin de 10 milioane de lei. ”Dânsa spune că era urgent și trebuia să o facă, dar cu toții știm de anul trecut, din iunie, că era urgent” a afirmat, cu o doză de ironie, consilierul liberal.
Sunată de B1 TV, Clotilde Armand nu a răspuns.
O urgență veche de un an
Daniel Ciungu spune că trebuie să se sesizeze instituțiile abilitate ale statului în acest caz. ”Era chiar o urgență, trebuia să atribuim aceste contracte în luna aceasta?” a întrebat Ioana Constantin, la care Daniel Ciungu a răspuns că era o urgență din 2021, de acum fix un an, când ne amintim că gunoaiele tronau pe străzi. ”De trei ori făcea licitații deschise până astăzi, într-un an”, spune consilierul PNL Sector 1, de aici și problema ridicată de acesta.
Concret,