Ce fel de cheltuitor ești? Explicaţiile psihologului Radu Leca
Fotografie creată de EVG Kowalievska, de la Pexels
Personalitatea fiecăruia dintre noi își pune amprenta inclusiv asupra banilor și a cheltuielilor noastre de zi cu zi.
În acest context, psihologul Radu Leca ne-a vorbit despre cum ne influențează personalitatea modul în care ne gestionam bugetele personale, despre cum luăm deciziile și despre tentația de a cumpăra lucruri care nu ne trebuie neapărat.
„Bugetul personal este influențat în primul rând de tipul de model pe care l-ai văzut acasă, de structura parentală, modul în care ai fost influențat de către mama, tata, bunicul, bunica, străbunicul, străbunica sau frații mai mari.”, a declarat psihologul.
CITEŞTE ŞI Lovitură pe trei direcții pentru români. ULTIMA soluție la inflație și ratele mai mari. ”Haideți să nu mai stăm pe 1500 de lei”. Ce fac oamenii care au salariile la care noi doar VISĂM
Avem noțiunea de GURU FINANCIAR
„Avem de-a face cu IceMan, un om lipsit de sentimente total, un excepțional strateg, un om care poate juca cu Garry Kasparov o la o partidă de șah și să iasă remiză. Un om excepțional din punct de vedere cognitiv, dar care din punct de vedere al inteligenței emoționale nu se ridică mai sus de vârsta adolescentei. Gurul financiar are un tip de personalitate amplă pe care eu o vizualizez fără ca ea să fie menționată de către specialitate în conformitate cu experiența acumulată la cabinet, are conexiuni cu tot ceea ce înseamnă lucruri pe care trebuie să le demonstreze, mod de a demonstra puterea lui. Lucruri pe care vrea să le așeze în așa fel în jurul său încât să fie văzut sau invizibil.
Fiindcă aici avem de-a face cu două tipologii de persoane care fac parte din această etichetare.
Cei care vor să fie văzuți și cei care vor să nu fie văzuți. Și atunci spunem în felul următor: Dacă te-ai născut sărac, după un câștig la loterie, faptele bune sunt făcute permanent, nu doar când ți se întâmplă să câștigi ceva. Evident că ești într-o zonă extrem de delicată atunci când vine vorba de câștigarea unor sume de bani mari și foarte mari. Aici intervine o structură secundară care face diferența dintre cele trei pe care le-am spus până acum și are o legătură mai amplă cu anxietatea, respectiv mincinosul.
CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT PE DC BUSINESS
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
cheltuitor
guru financiar
radu leca
romania